IDEALNE FORUM KOBIET - i nie tylko dla kobiet Strona Główna IDEALNE FORUM KOBIET - i nie tylko dla kobiet
Forum dla kobiet I nie tylko. Dzieki Nam zobaczysz ze zycie moze byc w lepszych barwach poznajmy sie I porozmawiajmy o zyciu, urodzie, dietach ,zdrowiu , mezczyznach, intymnosci, rodzinie, pracy, macierzynstwie, slubie, dzieciach itp

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
problem az nazbyt powazny
Autor Wiadomość
animka 
Nowa Forumowiczka

Wysłany: 2008-08-08, 20:18   problem az nazbyt powazny

wiem ze tu nie na temat. wiem ze to powinno byc w dziale psychologia. ale tam by moze mniej osob zajrzalo niz tu.... dltageo tak. ekhem...... Kobiety ratunku :( juz od paru lat mam zaburzenia odzywiania i... ech i chyba nigdy mi to nie przejdzie! bylam pod opieką profesjonalnych lekarzy i niewiele sie zmienilo. wypuścili mnie ze szpitala jako osobę o 10 kg cięższą z wagą tzw "minimalną"i "wyleczoną" z anoresji... a gówno prawda! to bylo tak dawno ciagle jestem pod opeika psychologa a i tak zawsze moj dzien kreci sie wokol jedzenia, patrzenia non stop na swoj brzuch, wyliczania sobie ile zjadlam i dowieczych wyrzutow sumieia o wlasciwie kazda ilosc pokarmu:/ ostatnio ze mna coraz gorzej, ostatnio czuje sie wrecz gruba, nie radze sobie juz z tym wogole, w dzien sie glodze a wieczorem nie moge pochamowac i czesto sie przejadam, boje sie ze to sie skonczy bulimią lub w najlepszym przypadku( co dla mnie jest w sumie i tak najgorsze z mozliwych) - przytuciem. cale moje zycie kreci sie wokol tego... ja juz nie mam tak sily! nie potrafie przestac myslec o jedzenoiu a z drugiej strony zaprzedalabym dusze diablu by miec wymarzoną sylwetke(ach ten brzuch, ten brzuch najgoszy!! ;( ) przepraszam, przepraszam ze to napislam!

Candy 
Nowa Forumowiczka

Wysłany: 2008-08-08, 23:05   

Patyki nie są w modzie animka!!! Faceci uwielbiają jak kobieta ma sexy okrągłości :) :)

am*** 
Forumowa Kobieta

Wysłany: 2008-08-09, 06:32   

Szczerze to nie wiem jak Ci pomoc lub co doradzic problem masz racje az nazbyt powazny jezeli mam byc szczera a chyba o to tu chodzi to ja nigdy nie zrozumiem takich osob z takim problemem nie potrafie siobie tewgo wszytskiego nawet wyobrazic przykro mi ale chyba przynajmniej ja Ci nie pomoge bo nie wiem jak :( piszesz ze byłas pod opieka lekarzy to czemuy byłas a nie jestes nadal???przeciez ta choroba nie moja od tak sobie wiec powinnas byc pod stała opieka nie tylko psychologa ale i profesjonalistow!!i nie masz za o przepraszac od tego tu jestesmy tylko tak jaknapisałam ja Ci nie pomoge-nie wiem jak trzymaj sie

myszka028 
Stała obywatelka

Wysłany: 2008-08-09, 09:48   

animka problem jest bardzo powazny ale zapytam jak am - dlaczego nie jestes stale pod opieka lekarzy??to nie jest "przelotna choroba" i mysle ze lekarz dietetyk i psycholog jest tu potrzebny!!!! dietetyk ustali ci godziny w jakich powinnas spozywac jedzenie i jakie bo to chyba o to chodzi , a psycholog zebyc nie meczyla sie ze swoimi wyrzutami ze jesz za duzo czy za malo.
Pamietaj jedno szczuple dziewczyny nie sa "w modzie" a modelki z czasem same doprowadzaja sie do takich chorob i koncza czasami wlasnie chorobami psychicznymi.
Nie wiem ile masz lat - ale chyba w przyszlosci chcialabys miec meza i dziecko a to co teraz sie z toba dzieje napewno w przyszlosci korzysci ci nie przyniesie a wrecz przciwnie moze miec uboczne skutki :( pamietaj o tym - na czym bardziej ci zalezy.
Jak znajde jakies artykuly to podam ale pamietaj o przyszlosci jak sobie chcesz zycie ulozyc .
trzymamy kciuki i bedziemy staraly ci sie jakos pomoc

animka 
Nowa Forumowiczka

Wysłany: 2008-08-18, 09:41   

dzieki Wam dziewczyny za odpowiedzi....

czemu nie jestem pod opieka lekarzy? bo mnie puscili, bo w szpitalu zaczynalo byc TROSZRECZE lepiej a im sie wydawalo ze jak sie popraiwa to juz sie caly czas tak bedzie poprawaic. nie chcialam wychodzic bo czulam jaka jestem slaba wobec tej choroby ale oni powiedziali ze dam se rade. potem moja lekarka-najlepsza w rejonie i bardzo szanowana - oddala mnie takiej idiotce bo ona nie miala czasu. a tamta obchodzilo tylko ile waze i nic wiecej. bylodziendobry na wage, masz tyle i tyle przytyc, do widzenia. bylam u niej 2 lub 3 razy, wracalam od niej wsciekla, klocilam sie z rodzicami i w koncu powiedzilaam ze ja do niej wiecej nie pojade, ze moga mnie z domu wyrzucic, ale za wlosy mnie do niej nie zaciagna wiec nie pojade tam i kropka. to podziekowalismy jej i mielismy zamowic prywatna wizyte u tamtej ale moi rodzice to odwlekali bo to sie daleko jeddzie no i tzreba placic... no i tak zostalo. i nigdy juz sie nic nie zmieni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! moje zycie kreci sie wokol jedzenia i brzucha!!!!!!!

myszka028 
Stała obywatelka

Wysłany: 2008-08-18, 09:49   

animka napewo nie m w okolicy jakigos lekarza ktory by ci aprawde pomogl?
a moze jeszcze raz sprobujesz zglosoc sie do szpitala i nie to ze oni uwazaja ze jest ok tylko ty musisz czuc sie na silach ze dasz rade sama

animka 
Nowa Forumowiczka

Wysłany: 2008-08-19, 09:19   

tak tylko ja nie chce tamwracac.nie moge , przede mna klasa maturalna.. poza tym spedzialm tam juz pol roku, starzy by mnie zatłukli na smeirc gdybym powiedzilaa ze chce tam wracac... oni mi wszystko zawsze maja za zle, wiecznie amja do mnie pretensje doslownie o WSZYSTKO!

Sylwiątko 
Global Moderator

Wysłany: 2008-08-19, 09:42   

animka napisał/a:
tak tylko ja nie chce tamwracac.nie moge , przede mna klasa maturalna.. poza tym spedzialm tam juz pol roku, starzy by mnie zatłukli na smeirc gdybym powiedzilaa ze chce tam wracac...
wydaje mi sie, iż rodzice powinni być z Tobą.
Z tego co piszesz, powinni także porozmawiac z lekarzem. Sprawa jest poważna- za niedługo do szkoły, ciezki rok Cie czeka- nie wiem czy jesteś gotowa na podjęcie takiej pracy. Powinnaś na spokojnie porozmawiać z rodzicami, rodzina. Wspólnie przemyśleć jak rozwiązać problem. Nie jest łatwo, rozumiem- ale postaraj się spokojnie porozmawiać i przedstawić im swoje obawy, racje....sama także mozesz iść do lekarza aby Ci dał adresy, kontakty lekarzy- którzy mogą Ci pomóc. Nie wiem gdzie mieszkasz- to nie mogę za bardzo pomóc. Ale w necie znajdziesz. Czesto 1 lekarz nie pomaga.

kreolka 
Nowa Forumowiczka

Wysłany: 2008-08-23, 21:29   

To Twoje życie i Ty jesteś najważniejsza, im syzbciej będziesz z tym walczyć tym lepiej. Przecież jak ktoś choruje na poważną chorobę (np. białaczka-akurat miałam w klasie maturalnej kolege) to rodzice nie marudzą że zawali rok, i nikt nie robi tragedii. Ratuj się jak możesz. Moja bliska koleżanka już choruje na bulimię 8 lat.. wcześniej była anoreksja...w sumie to choroba na całe życie, ale gdyby rozpoczęła wcześniej leczenie nie byłoby tak wiele przejść...Rodzice nie wspierali jej więc musiała walczyć ciągle. I Ty walcz!!! Nie ma nic ważniejszego w życiu przecież

Iwcia 
Mała Dziewczynka

Wysłany: 2008-08-28, 09:17   

Nie przepraszaj tylko weź się w garść. Pokochaj siebie taką jaka jesteś. I jedz i nie przejmuj się ile coś ma kalorii!

myszka028 
Stała obywatelka

Wysłany: 2008-08-28, 18:24   

animka jak widzisz masz wsrod nas sporo osob ktore chca ci pomoc i mam nadzieje ze wykorzystasz to we wlasciwy sposob

Odpowiedz do tematu