IDEALNE FORUM KOBIET - i nie tylko dla kobiet Strona Główna IDEALNE FORUM KOBIET - i nie tylko dla kobiet
Forum dla kobiet I nie tylko. Dzieki Nam zobaczysz ze zycie moze byc w lepszych barwach poznajmy sie I porozmawiajmy o zyciu, urodzie, dietach ,zdrowiu , mezczyznach, intymnosci, rodzinie, pracy, macierzynstwie, slubie, dzieciach itp

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Znajomości w załatwianiu ważnych spraw
Autor Wiadomość
myszka028
[Usunięty]

Wysłany: 2007-10-29, 20:09   Znajomości w załatwianiu ważnych spraw

Czy posiadacie takie znajomości ktore pomagają wam w załatwieniu jakichś ważnych spraw ktorych np. nie można "normalnie" załatwic??

Sylwiątko 
Global Moderator

Wysłany: 2007-10-30, 05:16   

Musze sie przyznac, ze mam takie znajomosci. Moja rodzina zawsze miala takie w sluzbie zdrowej i nadal je mam. W dzisiejszych czasach, mysle, iz bez tego kregu znajomych ciezko czasami cos zalatwic. A juz jak zalezy czasami na czasie.
Mam kumpele w aptece, lekarke.
Co do urzedow to takze.
Bardzo to pomoga w naglych sytuacjach.
Nie wspomne juz o takich znajomych na basenie.

myszka028
[Usunięty]

Wysłany: 2007-10-30, 09:44   

To moze ciąg dlaszy tego tematu, gdzi emozna "nabyc" takie znajomosci??
U nas to wyglada tak ze "przechodzi" to z rodzicow na dzieci - chodzi mi o znajomosci.
Idzi esie z rodzicem aby ta osoba mogla potem skojarzyc kto od kogo.

Sylwiątko 
Global Moderator

Wysłany: 2007-10-31, 22:54   

roznie to bywa. W rodzinie, do tego tez rozni znajomi.
ci znajomi maja znajomych i tak powstaje "pewien krag".
Ja korzystam z tego typu znajomosci jak juz musze naprawde pilnie zalatwic "cos". wowczas bardzo wiele to pomaga.

Meril 
Mała Kobietka

Wysłany: 2007-11-02, 15:20   

ja mam jedynie znajomosci w ZUSie i jak cos potrzebuje to zawsze moge liczyc na ich pomoc i to w expresowym tempie, poza tym to nie przypominam sobie zebym gdzies indziej miala znajomosci. no moze poza sklepami gdzie pracuja kolezanki i mam np ubrania z rabacikiem :)
Ostatnio zmieniony przez Meril 2007-11-02, 15:20, w całości zmieniany 1 raz  

karolka 
Nowa Forumowiczka

Wysłany: 2007-11-11, 22:54   

Ja sama nie ma takich znajomosci ale pamiętam że zawsze mój tata miał ich całe kręgi.
Począwszy od policji skączywczy na lekarzach,oj duze tego było a ze względu na swój młody wiek tych znjomosci nie utzrymuje bo są to ludzie starsi a naprawde przydałoby sie nie raz nie dwa :P

Sylwiątko 
Global Moderator

Wysłany: 2007-11-11, 22:59   

Ja jak pisalam , mam ale tez nie korzystam za bardzo.
Moze nie miala az takiej potrzeby.
W szpitalach mialam zawsze "troszke" inaczej , bo mialam ciotke na izbie przyjec, ale DZIEKI CI PANIE, ze nie musiala korzystac z tej pomocy.
Jednak jak byla mamcia w szpitalu, to...troszke latwiej bylo. Ale to taka dluga historia.

A karolcia w Policji tez mam kumpla, moaj mlodziencza taka milosc obozowa, kiedys wlasnie szlam ulica i sie spotkalismy. Fajnie...

Jednak w zyciu licze na sama siebie. Z znajomosci bliskich korzystam jak juz jest taka wielka potrzeba.

Meril 
Mała Kobietka

Wysłany: 2008-01-07, 14:58   

co do policji to tez juz mam kilku znajomych, nie moge powiedzieć bo czasami ich pomoc też sie przydaje :)

myszka028 
Stała obywatelka

Wysłany: 2008-06-06, 13:04   

No to moze dokonczymy temat??
Wiecie zapewne jak teraz zalatwiane sa przedszkola dla dzieciakow?? juz jak dziecko jest w drodze trzeba decyzje dobrze przemyslec i na czasei zlozyc podanie do przedszkola - ja na szczescie mieszkam w takiej miejscowosci ze jeszcze to nie doralo , ale patrzac juz do przodu - moja corka konczy w tym roku przedszkole i tak zagadalam do Pani dyrektor czy jak za 3 lata bedziemy skladac podanie o przyjecie kolejnej corki do przedszkola to czy bedzie miala nas na uwadze ze jedno juz chodzilo - to byla rozmowa oczywiscie na luzie - ale czasami takie rozmowy sie przydaja.
Co o tym sadzicie?

kajcia_80 
Nowa Forumowiczka

Wysłany: 2008-09-10, 09:15   

Niestety ja mam takie znajomości... wiadomo, ze czasem to pomaga, ale z drugiej strony mam straszne wyrzuty sumienia :/

myszka028 
Stała obywatelka

Wysłany: 2008-09-10, 11:52   

kajcia ni epowinno si emiec wyrzutow bo kazdy tak robi :)
teraz nie wyobrazam sobie zeby nie zalatwic czegos przez kogos jak jest potrzeba

mka 
Stała obywatelka

Wysłany: 2008-09-10, 20:02   

mamy sporo takich znajomości ale korzystamy z nich tylko w ekstremalnych sytuacjach ponieważ niestety wiemy jak to jest od tej drugiej strony, jak ciężko czasami odmówić :wondering:

myszka028 
Stała obywatelka

Wysłany: 2008-09-15, 20:07   

no i wlasnie teraz nam tcy znajomi sa potrzebni - brat potrzebuje zarejestrowac samochod a formalnosci w jednym z urzedow trwaja do tygodnia nie wspominajac o innych wiec kazdy rusza znajomych tam gdzie ma i przyspiesza sprawe....

mka 
Stała obywatelka

Wysłany: 2008-09-15, 20:09   

no niestety mamy takie prawo, że żeby móc coś załatwić w miarę szybko to bez znajomości się nie obędzie

am*** 
Forumowa Kobieta

Wysłany: 2008-09-16, 07:44   

mamy w planach kupno domu i włąsnie teraz przydały by sei znajomnosci ktos kto by doradził odradził bo my nie mamy o tym pojecia ale coz-znjomosci takich brak

Odpowiedz do tematu