|
Znajomości w załatwianiu ważnych spraw |
| Autor |
Wiadomość |
myszka028 [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-10-29, 20:09 Znajomości w załatwianiu ważnych spraw
|
|
|
| Czy posiadacie takie znajomości ktore pomagają wam w załatwieniu jakichś ważnych spraw ktorych np. nie można "normalnie" załatwic?? |
|
|
|
 |
Sylwiątko
Global Moderator

|
Wysłany: 2007-10-30, 05:16
|
|
|
Musze sie przyznac, ze mam takie znajomosci. Moja rodzina zawsze miala takie w sluzbie zdrowej i nadal je mam. W dzisiejszych czasach, mysle, iz bez tego kregu znajomych ciezko czasami cos zalatwic. A juz jak zalezy czasami na czasie.
Mam kumpele w aptece, lekarke.
Co do urzedow to takze.
Bardzo to pomoga w naglych sytuacjach.
Nie wspomne juz o takich znajomych na basenie. |
|
 |
myszka028 [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-10-30, 09:44
|
|
|
To moze ciąg dlaszy tego tematu, gdzi emozna "nabyc" takie znajomosci??
U nas to wyglada tak ze "przechodzi" to z rodzicow na dzieci - chodzi mi o znajomosci.
Idzi esie z rodzicem aby ta osoba mogla potem skojarzyc kto od kogo. |
|
|
|
 |
Sylwiątko
Global Moderator

|
Wysłany: 2007-10-31, 22:54
|
|
|
roznie to bywa. W rodzinie, do tego tez rozni znajomi.
ci znajomi maja znajomych i tak powstaje "pewien krag".
Ja korzystam z tego typu znajomosci jak juz musze naprawde pilnie zalatwic "cos". wowczas bardzo wiele to pomaga. |
|
 |
Meril
Mała Kobietka

Wiek: 22 Dołączyła: 10 Mar 2006 Posty: 642 Skąd: wielkopolska
|
Wysłany: 2007-11-02, 15:20
|
|
|
ja mam jedynie znajomosci w ZUSie i jak cos potrzebuje to zawsze moge liczyc na ich pomoc i to w expresowym tempie, poza tym to nie przypominam sobie zebym gdzies indziej miala znajomosci. no moze poza sklepami gdzie pracuja kolezanki i mam np ubrania z rabacikiem |
| Ostatnio zmieniony przez Meril 2007-11-02, 15:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
karolka
Nowa Forumowiczka

|
Wysłany: 2007-11-11, 22:54
|
|
|
Ja sama nie ma takich znajomosci ale pamiętam że zawsze mój tata miał ich całe kręgi.
Począwszy od policji skączywczy na lekarzach,oj duze tego było a ze względu na swój młody wiek tych znjomosci nie utzrymuje bo są to ludzie starsi a naprawde przydałoby sie nie raz nie dwa |
|
|
|
 |
Sylwiątko
Global Moderator

|
Wysłany: 2007-11-11, 22:59
|
|
|
Ja jak pisalam , mam ale tez nie korzystam za bardzo.
Moze nie miala az takiej potrzeby.
W szpitalach mialam zawsze "troszke" inaczej , bo mialam ciotke na izbie przyjec, ale DZIEKI CI PANIE, ze nie musiala korzystac z tej pomocy.
Jednak jak byla mamcia w szpitalu, to...troszke latwiej bylo. Ale to taka dluga historia.
A karolcia w Policji tez mam kumpla, moaj mlodziencza taka milosc obozowa, kiedys wlasnie szlam ulica i sie spotkalismy. Fajnie...
Jednak w zyciu licze na sama siebie. Z znajomosci bliskich korzystam jak juz jest taka wielka potrzeba. |
|
 |
Meril
Mała Kobietka

Wiek: 22 Dołączyła: 10 Mar 2006 Posty: 642 Skąd: wielkopolska
|
Wysłany: 2008-01-07, 14:58
|
|
|
co do policji to tez juz mam kilku znajomych, nie moge powiedzieć bo czasami ich pomoc też sie przydaje |
|
|
|
 |
myszka028
Stała obywatelka

|
Wysłany: 2008-06-06, 13:04
|
|
|
No to moze dokonczymy temat??
Wiecie zapewne jak teraz zalatwiane sa przedszkola dla dzieciakow?? juz jak dziecko jest w drodze trzeba decyzje dobrze przemyslec i na czasei zlozyc podanie do przedszkola - ja na szczescie mieszkam w takiej miejscowosci ze jeszcze to nie doralo , ale patrzac juz do przodu - moja corka konczy w tym roku przedszkole i tak zagadalam do Pani dyrektor czy jak za 3 lata bedziemy skladac podanie o przyjecie kolejnej corki do przedszkola to czy bedzie miala nas na uwadze ze jedno juz chodzilo - to byla rozmowa oczywiscie na luzie - ale czasami takie rozmowy sie przydaja.
Co o tym sadzicie? |
|
|
|
 |
kajcia_80
Nowa Forumowiczka

|
Wysłany: 2008-09-10, 09:15
|
|
|
Niestety ja mam takie znajomości... wiadomo, ze czasem to pomaga, ale z drugiej strony mam straszne wyrzuty sumienia |
|
|
|
 |
myszka028
Stała obywatelka

|
Wysłany: 2008-09-10, 11:52
|
|
|
kajcia ni epowinno si emiec wyrzutow bo kazdy tak robi
teraz nie wyobrazam sobie zeby nie zalatwic czegos przez kogos jak jest potrzeba |
|
|
|
 |
mka
Stała obywatelka

|
Wysłany: 2008-09-10, 20:02
|
|
|
mamy sporo takich znajomości ale korzystamy z nich tylko w ekstremalnych sytuacjach ponieważ niestety wiemy jak to jest od tej drugiej strony, jak ciężko czasami odmówić |
_________________ Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają, jak latać.
A. de Saint-Exupéry |
|
|
|
 |
myszka028
Stała obywatelka

|
Wysłany: 2008-09-15, 20:07
|
|
|
| no i wlasnie teraz nam tcy znajomi sa potrzebni - brat potrzebuje zarejestrowac samochod a formalnosci w jednym z urzedow trwaja do tygodnia nie wspominajac o innych wiec kazdy rusza znajomych tam gdzie ma i przyspiesza sprawe.... |
|
|
|
 |
mka
Stała obywatelka

|
Wysłany: 2008-09-15, 20:09
|
|
|
| no niestety mamy takie prawo, że żeby móc coś załatwić w miarę szybko to bez znajomości się nie obędzie |
_________________ Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają, jak latać.
A. de Saint-Exupéry |
|
|
|
 |
am***
Forumowa Kobieta

|
Wysłany: 2008-09-16, 07:44
|
|
|
| mamy w planach kupno domu i włąsnie teraz przydały by sei znajomnosci ktos kto by doradził odradził bo my nie mamy o tym pojecia ale coz-znjomosci takich brak |
|
 |
|
|