IDEALNE FORUM KOBIET - i nie tylko dla kobiet Strona Główna IDEALNE FORUM KOBIET - i nie tylko dla kobiet
Forum dla kobiet I nie tylko. Dzieki Nam zobaczysz ze zycie moze byc w lepszych barwach poznajmy sie I porozmawiajmy o zyciu, urodzie, dietach ,zdrowiu , mezczyznach, intymnosci, rodzinie, pracy, macierzynstwie, slubie, dzieciach itp

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: myszka028
2008-06-05, 08:48
Suknia ślubna - jaki kolor ??
Autor Wiadomość
myszka028
[Usunięty]

Wysłany: 2007-10-26, 10:58   Suknia ślubna - jaki kolor ??

Jakie sa odpowiednie kolory sukni slubnej chyba to też zależy od wieku panny młodej??

Sylwiątko 
Global Moderator

Wysłany: 2007-10-28, 07:09   

Ja jestem przed tym wielkim wyborem i uwazam, ze wiek panny mlodej nie ma tu nic do znaczenia a upodobania.
Tez nie wierze i nie patrze na te sorrki bzdury, ze jak panna mloda w ciazy, to welona nie powinna miec.
Wedlug mnie jak jej sie podoba bordowa to niech w takiej bedzie.
Dla mnie wybor ubrania nowozencow to sprawa indywidualna, jesli im sie podoba to najwazniejsze.
Ja bym wybrala suknie ecru( tak sie to chyba nie pisze, ale wiecie o jaki mi chodzi), biezowy, toffi, biala.
Nie wybralabym innego koloru, jak brudny roz, bordowa, niebieska..
A moze zamiescicie swoje suknie lub te ktore Wam sie podobaja.

Diakon
[Usunięty]

Wysłany: 2007-10-28, 11:01   

Historia moje koszuli do twej sukienki kochanie to faktycznie dluga historia i jest co wspominac :)

myszka028
[Usunięty]

Wysłany: 2007-10-28, 11:39   

To ja napisze tak:
kiedys wydawalo mi sie ze jednak kolor sukni ma znaczenie, nie koniecznie welon.
Majac 18-19 lat wydawalo mi sie ze jak suknia biala to "mloda" dziewczyna, a juz w wieku powyzej 30 lat jak wychodzi za maz to wlasnei koloru ecru (czy jak to sie tam pisze).
Obecnie dla mnie kolor nie ma znaczenia ale preferuje wlasnei kolor bialy.
No coz w bieli idzie sie jako czysta panna ( ale jak juz byl taki temat sex przed slubem) a jak wiadomo chyba takich "panien" juz nie ma :toung:

Meril 
Mała Kobietka

Wysłany: 2007-10-29, 15:30   

mi tez podobajka sie ecru i bezowe i biale. jak znajde jakies fajne fotki to wkleje jestem teraz na biezaco bo musze pomoc siostrze cos wybrac :)

Sylwiątko 
Global Moderator

Wysłany: 2007-10-31, 08:31   

Ja widzialam na zywo, wiec moge powiedziec co mysle,
Diablica wydladala slicznie, niestety jak bylam na przymiarce, to juz widzialam tylko w ecru.
A to co miala na glowie, to orginalne upiecie, welon mi jakos nie pasowal do niej, bo miala taka fryzurke z zadziorem.
A jaki miala orginalny bukiet.

Meril 
Mała Kobietka

Wysłany: 2007-11-02, 15:26   

Diablico a moze wkliesz jakas fotke? chociaz bukietu jak byl taki oryginalny

Kasieńka 
Mała Dziewczynka

Wysłany: 2007-11-02, 23:54   

Zamierzam rozpocząć poszukiania sukienki od stycznia - słyszałam od koleżanki z pracy (dwa tygodnie temu brała ślub), że najlepsza taktyka, to poprzymierzać kilka zupełnie innych sukienek (różne kolory i kroje) i dopiero wtedy próbować coś wybierać. Potwierdzacie????
Ma się podobno ogląd na wszystko. Podobno teraz czas oczekiwania to jakieś 3-4 miesiące...
W ogóle to jakaś paranoja z tymi terminami - np. salę na czerwiec przyszłego roku rezerwowaliśmy w lutym tego roku (i już dwa terminy czerwcowe były zajęte), a pojechaliśmy oglądać i wybierać sale tylko dlatego, że zdopingowała nas (czytaj postraszyła brakiem możliwości wyboru) nasza koleżanka.
Ostatnio zmieniony przez Kasieńka 2007-11-02, 23:56, w całości zmieniany 1 raz  

myszka028
[Usunięty]

Wysłany: 2007-11-03, 14:00   

Kasienka jzeli masz mozliwosc poprzymierzaz kilka roznych sukni to korzystaj z tego tak samo jak kolory.
Ja niestety nie mialam takiej mozliwosci bo w sumie moja suknia slubna byla mi "dana" w prezencie i tylko troche zwezana bo bylam tak chuda ze malo kto mial tak szczuple suknie wiec nie mialam wyboru.
No a potem ta sama osoba co mi ja dala zabrala ja dla innej.
Byc moze to tez ma jakies znaczenie na zwiazek.Chodzi mi o to a zreszta chyba wiecie o co mi chodzi....

Kasieńka 
Mała Dziewczynka

Wysłany: 2007-11-03, 16:05   

Od nikogo sukienki raczej nie dostanę, zresztą sama chce ja wybrać... tylko najbardziej szczerej w sądach doradczyni - mojej siostry - niestety nie będę miała przy sobie... jest w Irlandii... Szkoda... : :sad:
Ale za to moja kumpela chętnie mi doradzi - myslę o kolorze ecru - ale dopoki się w kilku kieckach nie zobaczę to nie chcę się nastawiać...

karolka 
Nowa Forumowiczka

Wysłany: 2007-11-08, 16:34   

Ja brałam ślub koscielny mając 21 lat i szłam w sukience bordowej z dodatkami ecru ,nie miałam welonu, sukienke szyto mi dwa dni przed ślubem poniewaz ta którą miałam zamówioną była mi za krótka(żałuje bo była piękna) i na dodatek nie mogłam dostac butów ale mimo wszytsko sukienke miałam ładną i co najważniejsze taką jaką wymarzyła mi sie a to ze ktos jest młody czy w ciąży czy ma już dziecko nie ma znaczenia :P

Sylwiątko 
Global Moderator

Wysłany: 2007-11-12, 17:04   

TO przyklady tych, ktore bardzo mi sie podobaja.
Przede wszystkim chcialabym miec rekawy dlugie, dzwonowate, najlepeij zakryte poprostu .
wydaje mi sie, ze mam dosc masywne ramiona, i na ramiaczkach bym wygladala nie ladnie.
Jednak bardzo mi sie podobaja, bez ramiaczek takze.
Sa takie wowczas romantyczne i bardzo niewinne.

Kasieńka 
Mała Dziewczynka

Wysłany: 2007-11-16, 20:39   

A ja ostatnio wyszukałam taką...

[ Dodano: 2007-11-16, 19:42 ]
Piękna kornka na gorsecie...
Ostatnio zmieniony przez Kasieńka 2007-11-16, 20:41, w całości zmieniany 1 raz  

Sylwiątko 
Global Moderator

Wysłany: 2007-11-19, 18:17   

Kasienka u mnie 1 fotka jest malo widoczna.

Suknia podoba mi sie, jednak bez tych "bufek" na rekach.

A mam jeszcze mala prosbe, zapoznaj sie z wklejaniem fotek- jest specjalny temat.
Jesli bedziesz miala problemy to zwroc sie do administratora.

Pozwolilam sobie zwrocic uwage na to.

Sylwiątko 
Global Moderator

Wysłany: 2007-11-20, 20:27   

Diablica....dobre..... :toung: :toung: :toung: nawet nie zwrocilam uwagi na to, bo u mnie taka nieczytlene zdjecie.
Jakos nie wiem dlaczego, ale suknia nie zrobila na mnie wrazenia, a to szal, a nie rekawy

Odpowiedz do tematu