IDEALNE FORUM KOBIET - i nie tylko dla kobiet Strona Główna IDEALNE FORUM KOBIET - i nie tylko dla kobiet
Forum dla kobiet I nie tylko. Dzieki Nam zobaczysz ze zycie moze byc w lepszych barwach poznajmy sie I porozmawiajmy o zyciu, urodzie, dietach ,zdrowiu , mezczyznach, intymnosci, rodzinie, pracy, macierzynstwie, slubie, dzieciach itp

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy warto zamieszkać z kimś przed ślubem ?
Autor Wiadomość
mka 
Stała obywatelka

Wysłany: 2008-11-05, 16:04   

wspólne zamieszkanie nie dla wszystkich jest dobrym pomysłem, tak mogą postąpić ludzie, którzy mają trochę więcej niż np 18 lat, którzy pracują a nie są na utrzymaniu rodziców, poza tym są ludzie głęboko wierzący dla których zamieszkanie przed ślubem nie wchodzi wogóle w rachubę, to samo dotyczy jeśli chodzi o rodziców - nie wszyscy są w stanie zaakceptować coś takiego i różne skutki potem mogą być,
na pewno dobrze jest wiedzieć jak ta druga osoba zachowuje się na co dzień ale z drugiej strony ta szara codzienność może przyjść za wcześnie i niektórym może być brak randek, wolnego czasu dla siebie itp,
decyzja o zamieszkaniu razem przed ślubem powinna być przemyślana i nie podejmowana pod wpływem chwili czy komuś na przekór,
nie jestem zagorzałą przeciwniczką, sami z mężem zamieszkaliśmy przed ślubem i na pewno nie żałujemy :) ale ja już tak mam, że zawsze widzę dobre i złe strony a że większość jest za podaje tylko te dobre strony :) ...

Dżamajka 
Nowa Forumowiczka

Wysłany: 2009-06-26, 13:03   

Kaya jesstem jak najbardziej ZA mieszkaniem PRZED ślubem...ale jest to jak wyrok,albo zwiążek się umocni albo rozpadnie....Ja mieszkałam ze swoim chłopakiem i bardzo się z tego cieszę mimo,że nasz związek się rozpadł...Przynajmniej wiem jak by było z nim po ślubie i mimo jego namów zerwałam związek,bo był zbyt nudny....A ja nie chce prowadzić nudnego życia,chcę żyć kolorowo... :rolleyes:

Lilou 
Nowa Forumowiczka

Wysłany: 2009-12-21, 15:58   

moim zdaniem nie można tego nie zrobić. można być ze sobą nawet i 10 lat ale dopiero jak sie razem zamieszka, zacznie się wspólnie prowadzić dom i być razem na stałe to wychodza pewne rzecz, z istnienia których możemy nei zdawać sobie sprawy. ale mogą nas aż tak nie drażnić gdy nie mamy ich na codzień. dużo małzeństw, które nie mieszkały ze sobą przed ślubem niestety się rozpada...

piguła22 
Nowa Forumowiczka

Wysłany: 2009-12-30, 22:20   

Warto! Polecam. Nawet jak Wam ktoś powie, że URWALIŚCIE SIĘ Z CHOINKI, że to za wcześnie...nie słuchajcie. Ja nie żałuję.

Sjesta 
Nowa Forumowiczka
Sjesta Time

Wysłany: 2010-02-04, 21:25   

ja uważam,ze warto zamieszkać,jestem teraz w związku,hajtamy sie niedługo i cieszę się z wyboru mojego faceta,wcześniej mieszkałam z kimś kto nie spełniał moich oczekiwań....

Odpowiedz do tematu