Zamknięty przez: mka 2010-02-03, 15:40 |
Nowy Rok - styczniowe ploteczki |
| Autor |
Wiadomość |
mka
Stała obywatelka

|
Wysłany: 2010-01-13, 21:33
|
|
|
am***, myślę że jak lekarka nie kazała się martwić to nic takiego, dobrze że mały nie ma alergii ,
no to czekam na recenzję |
_________________ Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają, jak latać.
A. de Saint-Exupéry
 |
|
|
|
 |
teresa
Stała obywatelka

|
Wysłany: 2010-01-14, 14:21
|
|
|
Witam.
dzisiaj rozebraliśmy choinkę i zrobiło się jakoś pusto bez tych wszystkich ozdóbek,no cóż trzeba będzie czekać na następne święta ale niedługo wielkanoc i w domu będzie zaś kolorowo.
Po wczorajszej wizycie księdza doszliśmy do wniosku że oni jednak chodzą tylko po kasę,nawet nie chciało mu się poświęcić mieszkania tylko troszeczkę nas pokropił i raczej z obowiązku zapytał co u nas nowego i finito,pieniążki do kieszeni i po wizycie U sąsiada który ma dzieci w wieku szkolnym był jeszcze krócej jak u nas emerytów.
am nie martw się z synkiem napewno będzie wszystko dobrze,życzę mu szybkiego powrotu do zdrówka.
mka mnie robiono zdjęcie ręki tylko raz po trzech tygodniach i lekarz stwierdził że się ładnie zrasta,pózniej już po zdjęciu gipsu po 6 tygodniach stwierdził iż nie ma potrzeby robienia zdjęcia.Teraz jak byłam u innego lekarza bo nic w tej ręce nie mogę utrzymać i boli oraz spuchła to stwierdził po dokładnym obmacaniu nadgarstka że nie jest jeszcze całkowicie zrośnięta/ja miałam 2 kości w nadgarstku zmiażdżone/zapisał mi jakieś tabletki pomagające renowacji kości i nic nią nie mogę robić - zobaczymy.
Miłego dnia. |
_________________ Przyjaciele nie są zainteresowani burzami jakie przeżywasz,ale chętnie korzystaja z Twego okrętu |
|
|
|
 |
mka
Stała obywatelka

|
Wysłany: 2010-01-14, 21:01
|
|
|
My w te święta nie ubieraliśmy choinki w domu więc nie mieliśmy czego rozbierać . Co do Wielkanocy to zastanawiamy się czy też nie wyjedziemy w góry tylko tym razem do naszego sprawdzonego pensjonatu w Kościelisku. W Gliczarowie było fajnie ale były jednak spore niedociągnięcia jak na kwotę jaką musieliśmy zapłacić, wybraliśmy ten pensjonat bo w "naszym" nie było obiadów a na tym nam zależało i to akurat było takie sobie . Więc jeśli się zdecydujemy na wyjazd to tylko do Kościeliska i obiady załatwimy na mieście .
Tereska to nie fajną masz sytuację, a czy po zdjęciu gipsu dostałaś skierowanie na rehabilitację?
Co do kolędy, od 3 lat (czyli od przeprowadzki) nie przyjmujemy księdza, trochę inaczej jest jak się mieszka w małej miejscowości i proboszcz zna wszystkich a inaczej w mieście tym bardziej że nie nalezymy tu do żadnego kościoła no i im niestety tylko chodzi o pieniądze a nie o wizytę duszpasterską . |
_________________ Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają, jak latać.
A. de Saint-Exupéry
 |
|
|
|
 |
teresa
Stała obywatelka

|
Wysłany: 2010-01-15, 22:30
|
|
|
Witam wieczorowo-nocnie.
Jakoś nie miałam kiedy wpaść na forum.Do południa byłam z mężem na zakupach bo jutro idzie do pracy,potem poszłam do fryzjera trochę skrócić włosy,szybko obiad a po obiedzie wizyta u swatów.Niedawno przyjechaliśmy,kolacja/tylko tosty/no i trzeba było z pieskiem na spacer/mąż/no i szykowanie się do spania.
Spokojnej nocy |
_________________ Przyjaciele nie są zainteresowani burzami jakie przeżywasz,ale chętnie korzystaja z Twego okrętu |
|
|
|
 |
mka
Stała obywatelka

|
Wysłany: 2010-01-17, 11:38
|
|
|
U nas znowu wieje wiatr i jest pochmurno. W domku posprzątane i jakoś tak trochę nudnawo . Na dodatek pogoda nie nastraja do wyjścia. Wczoraj mielismy mieć gości ale w piątek późnym wieczorem odwołali przyjazd. Za to cały następny tydzień zapowiada się dość pracowicie i wyjazdowo. |
A. de Saint-Exupéry
 |
|
|
|
 |
teresa
Stała obywatelka

|
Wysłany: 2010-01-17, 13:58
|
|
|
U nas też wieje bo w górach chyba halny.Wieje strasznie ani piesa nie chce być dłużej na spacerze .Teraz piekę nowe ciasto /przepis z ;mojego gotowania;,nic szczególnego,biszkopt a na nim dwukolorowe ;ptasie mleczka;galaretki z bitą śmietaną śnieżką.
Miłego Dnia |
|
|
|
 |
mka
Stała obywatelka

|
Wysłany: 2010-01-18, 18:34
|
|
|
Dziś już wiatr nam się trochę uspokoił ale pochmurno nadal było. Strasznie senny dzień był, nawet moje zwierzęta nie wykazują codziennej aktywności tylko śpią, co przede wszystkim u mojej kotki jest dziwne bo zwykle zachowuje się jakby miała ADHD . Mąż dołączył do drzemiącej ekipy a ja mam za to ciszę i spokój .
Am czekam na wrażenia po filmie bo słyszałam już dużo naprawdę różnych opinii. |
A. de Saint-Exupéry
 |
|
|
|
 |
teresa
Stała obywatelka

|
Wysłany: 2010-01-19, 11:51
|
|
|
Witam cieplutko.
U nas odwilż- było wczoraj nawet +6 stopni.Wody wszędzie bardzo dużo,najgorsze jest to że zapowiadają od jutra mrozy i bedzie ślizgawica.Przytrafiła nam się nieprzyjemna historia.Mąż z synem montowali nowe karnisze i w łazience suszarkę sufitową i musieli wiercić kilka dziur w suficie łazienki no i wiadomo w pokojach i sąsiadce z dołu spadło kawałek sufitu w kuchni.My mamy mieszkanie ubezpieczone więc zgłosiliśmy szkodę.Pan który był stwierdzić rozmiar szkody powiedział nam że ona jeszcze stwierdziła że ma popękane sufity i odpadła jej belka w jednym pokoju.W pokoju tym ma na suficie zamontowane 3 belki wzdłuż pokoju.Ubezpieczenie najprawdopodobnie uzna tylko sufit w kuchni bo w pokojach ma pęknięcia na łaczeniu płyt.Dom jest ponad 30 letni i budowany z wielkiej płyty,myśmy zakładali siatkę na sufitach bo też nam ciągle sufit pękał.Ona się z tym nie zgadza i żada od nas 1200 zł na remont mieszkania.
Rzeczoznawca z firmy ubezpieczeniowej przedstawi wymagania sąsiadki naszemu ubezpieczycielowi no i będziemy czekać.W każdym razie sytuacja nieciekawa.
No i się trochę pożaliłam
Miłego Dnia. |
|
|
|
 |
myszka028
Stała obywatelka

|
Wysłany: 2010-01-19, 12:47
|
|
|
witajcie az wstyd sie przyznac jak dlugo mnie tu nie bylo ale uwiezcie nie maialm kiedy, w domu na neta wogole nie zagladam bo mi na to dziecko nie pozwala - ciagle tylko na rekach,nie wiem co sie z nia dzieje
w pracy mam tyle roboty ze szok i czasu na neta nie ma
dorwalam teraz chwilke i cos "naskrobie" aczkolwiek nie wiem co pisac
po wywiadowce mialam mieszane uczucia poniewaz nie spodziewalam sie takiej opini o moim dziecku ale to chodzi tylko o zachowanie a nie o nauke
potem od przed swiat problemy w pracy ale mam nadzieje ze juz niedlugo
chyba przechodze jakis "kryzys"bo wszystko mnie drazni
i nie ukrywam ze chodzi mi po glowie jedna "sprawa" - otoz pytam was czy nadal chcecie aby forum istnialo?? - niestety nie mam duzo czasu na niego a juz tymbardziej kombinowac z wygladem czy nowymi tematami - jezeli uwazacie ze jest ok i bedziecie nadal braly w nim udzial to zostawiam |
|
|
|
 |
mka
Stała obywatelka

|
Wysłany: 2010-01-19, 20:10
|
|
|
U nas nadal zimno i pochmurno. Jutro z rana jedziemy do Warszawy, pojutrze do Gdyni i mam nadzieję, że uda się mężowi zrealizować plan wolnego piątku .
Tereska sąsiadka ewidentnie próbuje naciągnąć Was na remont swojego mieszkania, niestety w naszym kraju nie brakuje takich cwaniaków, dobrz że macie ubezpieczenie. Musicie poczekać co powie Wasz ubezpieczyciel ale podejrzewam że nie uwzględni wszystkiego.
Myszka my naprawdę rozumiemy, że możesz nie mieć czasu na forum. Do tego nie ma przymusu, każda z nas jak ma czas to się udziela ale jak go brak to nikt nie ma pretensji. Wiem, że nie ma nas dużo ale jakiś czas temu zajrzałam na stare fora na których kiedyś się udzielałam i tam też jest bardzo spokojnie i mało udzielających się. Jeśli o mnie chodzi to wolałabym żeby forum zostało, to że jest nas niewiele ma też swój urok , ale oczywiście dostosuję się do większości. Co do kombinowania z wyglądem czy tematami to może kiedyś będzie czas na to, może któraś z nas będzie miała jakiś pomysł, który Ty w wolnej chwili wdrożysz . Czekam na opinie reszty . |
A. de Saint-Exupéry
 |
|
|
|
 |
teresa
Stała obywatelka

|
Wysłany: 2010-01-20, 12:09
|
|
|
Witam.
jestem za utrzymaniem forum,każda z nas w miarę swojego wolnego czasu jednak na nim sie udziela.Przecież nie ma obowiązku stawiania się codziennie Czas leci do przodu,mamy prace zawodowe,domowe,opiekę nad dziećmi itp.a forum to odskocznia.
U mnie jest dzisiaj mrożnie i bardzo ślisko po wczorajszej odwilży,bardzo ciężko spacerowało mi się z moją piesą.
Miłego Dnia |
|
|
|
 |
myszka028
Stała obywatelka

|
Wysłany: 2010-01-20, 12:29
|
|
|
ciesze sie ze tak myslicie i to podnioslo mnie na duchu
jutro skoki sie u nas zaczynaja i horror drogowy
ogolnie to lei pomalu a musze znalezc czas aby poodnawiac "stare" tematy
to fakt nie ma nas duzo a co za tym idzie niektore tematy poszly juz w zapomnienie ale damy rade prawda?? |
|
|
|
 |
mka
Stała obywatelka

|
Wysłany: 2010-01-20, 21:13
|
|
|
My już w domku, nawet niezła drogę mieliśmy, chociaż pod koniec zaczęło nawiewać śnieg na ulicę. W domu kotka zrobiła nam "porządki", wysypała całą zawartość cukiernicy i dużo ziemi z dużego kaktusa .
Myszka damy radę . |
A. de Saint-Exupéry
 |
|
|
|
 |
teresa
Stała obywatelka

|
Wysłany: 2010-01-21, 11:49
|
|
|
Witam
U nas zimy ciąg dalszy,trochę pada śnieg,trochę mrozi jak to w zimie.Zrobiłam obiad,mąż już zjadł i na 12-tą wybył do pracy,jutro też tak pracuje,przyjdzie do domu o wpół do dziewiątej więc mam labę.Zaraz wybieram się do sąsiadki na kawkę i chrusty.
Miłego Dnia |
|
|
|
 |
mka
Stała obywatelka

|
Wysłany: 2010-01-21, 18:55
|
|
|
Oj i u nas zima nie odpuszcza a zapowiadają na najbliższe dni spore mrozy. A my musimy jutro wyjechać aż się nie chce myśleć. W domku tak miło i cieplutko . Mam dziś lenia ogromnego, talerze po obiedzie stoją i czekają na pozmywanie i nikt nie chce się nad nimi zlitować . Strasznie szybko ostatnio czas mi przemija, dopiero się zorientowałam że jutro już piątek . |
A. de Saint-Exupéry
 |
|
|
|
 |
|
|