IDEALNE FORUM KOBIET - i nie tylko dla kobiet Strona Główna IDEALNE FORUM KOBIET - i nie tylko dla kobiet
Forum dla kobiet I nie tylko. Dzieki Nam zobaczysz ze zycie moze byc w lepszych barwach poznajmy sie I porozmawiajmy o zyciu, urodzie, dietach ,zdrowiu , mezczyznach, intymnosci, rodzinie, pracy, macierzynstwie, slubie, dzieciach itp

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy pamietacie swoje pierwsze 20 latek?
Autor Wiadomość
myszka028
[Usunięty]

Wysłany: 2007-10-29, 20:18   Czy pamietacie swoje pierwsze 20 latek?

Jak w tym czasie wasze życie się zmienilo?

myszka028 
Stała obywatelka

Wysłany: 2008-06-10, 18:13   

chyba nikt nie pamieta swojej dwudziestki :) czyzby to tak dawno bylo?

Liduś25 
Moderator

Wysłany: 2008-06-11, 14:10   

pamiętam... byłam taka dorosła, a z perspektywy czasu tak niedojrzała

Kaya 
Dorastająca Dziewczynka

Wysłany: 2008-06-13, 11:48   

Oj, ja dopiero teraz będę miała 20stkę :noworry:
Hm. Wydaje mi się, że jak na swój wiek jestem osobą, która wie czego chce, umie się także bawić - a więc nie traci w jakimś stopniu tej wolności, która jest zarezerwowana dla młodszych osób, a także myśli o przyszłości, swojej, a także rodziny.
Nie mam wszystkiego 'poukładanego' bo byłoby nudno, ale wydaje mi się, że staje się osobą w pełni dojrzałą i odpowiedzialną.

myszka028 
Stała obywatelka

Wysłany: 2008-06-13, 12:27   

moja 20-tka niestety byla troche za spokojna - wydawalo mi sie ze pragne ustabilizowanego zycia, ale z czasem mialam ochote na wyrwanie sie z tego poukladanego zycia i zabawienia sie no ale los chcial inaczej...

Liduś25 
Moderator

Wysłany: 2008-06-13, 14:32   

Kaya ja też dobrze wykorzystałam ten czas, wspólnie z mężem a wtedy jeszcze chłopakiem, bawiliśmy się, korzystaliśmy z życia. To był super czas, aż czasem brakuje mi tych chwil.
Jednak tego, co mam, nie zamieniłabym za nic w świecie :cool:

Kaya 
Dorastająca Dziewczynka

Wysłany: 2008-06-13, 14:37   

Liduś25, wydaje mi się, że najważniejsze jest to, że człowiek nie żałuje tego co było i czuje, że zrobił wszystko co mógł na daną chwilę.
Każdy kiedyś dorasta, zakłada swój dom i rodzinę, ma swoje życie i problemy, dlatego uważam, że trzeba wykorzystać młodość - tą wolność - przed tymi wszystkimi obowiązkami dorosłości.
I mimo, że jestem pewna, że ja też nie będę chciała zamienić swojego męża i dzieci, na to żebym była 20latką, to czuję, że mam na to jeszcze jakieś 3- 4 lata 'zabawy', nie twierdząc jednocześnie, że mają swoją rodzinę nie można się bawić - ale wiadomo, to o co innego.

Liduś25 
Moderator

Wysłany: 2008-06-14, 14:59   

dokładnie Kaya, zgadzam się z Tobą.
Wspomnień nikt Ci nie zabierze!

Kaya 
Dorastająca Dziewczynka

Wysłany: 2008-06-14, 17:26   

Liduś25, :)
Poza tym ja wszystkie wspomnienia kompletuję i z czasem kiedy rozmyślam o życiu - a dużo rozmyślam - dochodzę do wniosku, że każdy etap w życiu człowieka może być piękny, a wszystko zależy od nas samych ;]

Liduś25 
Moderator

Wysłany: 2008-06-14, 22:22   

no prawie od nas samych, bo życie potrafi pisać własne scenariusze, ale gdy życie układa się po naszej myśli, nie ma sensu rozczulać się nad błahostkami, tylko łapać w garście, co się da.

Kaya 
Dorastająca Dziewczynka

Wysłany: 2008-06-15, 18:36   

Liduś25, jasne,ale trzeba brać to co jest dzisiaj do głowy, a nie to co było wczoraj i przez to tracić dzisiejszy dzień, który może być piękny :)

Dalia 
Mała Dziewczynka

Wysłany: 2008-06-16, 12:40   

Ja swoje 20 lat wspominam bardzo mile. Zaczął się nowy etap, lepsze życie i tak już trwam w tym szczęściu 2 lata.
Zmieniłam z rodzinką miejsce zamieszkania, przez co skończył się wreszcie pewien koszmar. Nareszcie była cisza i spokój, na nowo człowiek poczuł, że żyje.
Po ukończeniu ogólniaka nie miałam żadnego zawodu, a w opisywanym przeze mnie okresie udało mi się go zdobyć - wreszcie mam zawód - jestem kosmetyczką, z czego się bardzo cieszę. Obecnie studiuję pedagogikę i mam swoje małe marzenia.
2 lata temu poznałam również swojego kochanego faceta, co znacznie ubarwiło mi życie.
Teraz dziewczyny mogę powiedzieć, iż wiem, że żyję :) Wreszcie dostałam nagrodę za koszmarne lata swojego dzieciństwa...

myszka028 
Stała obywatelka

Wysłany: 2008-06-16, 21:04   

dalia ciesze sie ze pomimo ciezkiego zycia jakie mialas - bo tak to zrozumialm - to osiagnelas cos z czego jestes teraz bardzo zadowolona a toja specjalizacja - moze przyda nam sie w dziale o kobietach

Dalia 
Mała Dziewczynka

Wysłany: 2008-06-16, 21:50   

Myślę, że na coś się przydam. Na tyle, na ile będę umiała, odpowiem na Wasze pytania :)
Jeżeli chodzi o moją przeszłość, to rzeczywiście nie należała do najlepszych - wręcz przeciwnie - była koszmarna. Narazie nie będę zanudzać, bo nie w tym rzecz.
Ważne, że teraz jest znacznie lepiej... i oby tak było zawsze :)

myszka028 
Stała obywatelka

Wysłany: 2008-06-16, 21:51   

i tego ci zycze :)
i czekamy na nowe pomysly

Odpowiedz do tematu